Kärlek, glädje, samarbete, vänskap..

Trött, kall och snorig tjej som skriver. Förutom halkan på vägarna så är förkylningarna det enda negativa med den här årstiden! Man fryser och näsan rinner konstant. Annars är vintern bra mysig.
 
Jag ligger i soffan framför nat geo wild med raggsockorna på och en knut på huvudet. Rex ligger på golvet och gnager på det stora älgbenet vi fick från jägaren förra veckan. Han är nöjd och glad efter promenad, lydnad och en sökövning!
 
Har börjat planera våran träning nu vilket leder till fler lyckade pass. Vill man komma långt så är planering och struktur nyckeln! Samtidigt är det viktigt att varje gång utvärdera för att utvecklas och finna lösningar till nästa träning. Men jag börjar se klara förbättringar och framförallt på koncentrationen! Inte lätt med en flock höns som springer runt bredvid oss, grannschäfern som skäller eller när katterna rusar förbi inomhus. Duktiga pojk!
 
Hundsporten är relativt ny värld som har öppnat sig för mig och jag lär mig så otroligt mycket varje dag. Vad fantastiskt kul det är! Jag vill prova allt! Jag har satt upp ett par delmål som jag hoppas klara av inom en två års period och prickar vi mer så är det bara en bonus. Jag bygger våran träning på lek och jobbar varje dag för att få till en vi-känsla. Det är så himla roligt och rörande när man sätter ett moment perfekt och Rex sprudlar av glädje för att bollen kommer.
 
Då kan jag nästan inte låta bli att fälla en liten osynlig glädjetår.. 
 
 det är du och jag, för resten av ditt liv.. 
 
Imorgon är det äntligen helg och jag ska njuta till fullo. Har sovit dåligt hela veckan så en rejäl sovmorgon kommer sitta fint. Nu ska jag beställa 30 kilo färskfoder, borsta tänderna och sedan hoppa i säng, mätt och trött. Får ha nässprayen nära tillhands inatt, det känner jag tydligt..

a mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.

Har varit en helt underbar dag, trots att jag vaknade upp med lätt huvudvärk efter gårdagens vinglas.
 
Gick en härlig morgonpromenad i solskenet med min kära hund som fick spurta omkring med sin newfie kompis och åt en riktigt god lunch bestående av ugnsbakad lax, pressad potatis och tsatsiki. Herre mina gudar vad gott det var! Mätta och belåtna brummade jag och min älskling in till maxi och storhandlade, så nu är kylen och frysen proppad med god mat som vi kan njuta av under veckan.
 
På måndag är det dags för föreläsning, temat är beteendets abc och syftar självklart på hundar! Ska bli riktigt intressant och kul, jag ska ha mitt rosa block och pennan i högsta hugg under de två timmarna och bara suga åt mig all information och kunskap som en tvättsvamp. 
 
Resten av kvällen blir lugn med filmtittande, rostmackor och mjukisbyxor.
 
a mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions 

äntligen fredag..

Började dagen hos veterinären där Rex fick sin ettårsspruta! Han var som vanligt helt oberörd av nålen och fullt frisk. 41 kg.  Min kille är stor och större kommer han bli<3
 
Slappar just nu i soffan efter en skön promenad i skogen. Känner mig trött och sliten och jag har mängder med tvätt att ta itu med, så samlar lite kraft framför en fängelsedokumentär! Glada nyheter är att jag har anmält mig och Rex till två kurser som börjar efter nyår och våran lydnadsträning går jättejätte bra. Har lärt mig så otroligt mycket det senaste om hundträning och provat nya metoder, bland annat externbelöning och omvänt lockande. Hur bra som helst!
 
Det här inlägget blev rörigt och det beskriver bra hur jag känner mig just nu haha. Dags att ta itu med tvätt och städ, sen ska jag unna mig några glas vin ikväll. 
 

RSS 2.0